Wednesday, January 04, 2006

blogalizare

Un jurnal este mai degraba un motiv de deprimare decat de descarcare a balastului emotional. Jurnalul este un pretext pentru cultivarea patetismului fara margini, pentru mangaierea pe crestet a megalomaniei si eventual pentru libera exprimare a urii de sine. Interiorizarea excesiva nu duce la nimic bun, doar o miscare lenta, spiralata in jos.

In jos, mai jos… coboram sub pamant. Atentie, inchideti ochii! Urmeaza ultima statie, cea mai departata de casa. Caile de acces spre suprafata sunt inchise. E inventar: se numara in sine visele spulberate pe sine. Pentru reascultare mesajului, apasati tasta 1. Pentru a rataci in continuare spre nicaieri, inchideti la loc ochii!

Prin ce se deosebeste un blog de un jurnal? Blog-ul iti permite sa fi superficial. Iese din climatul deprimant al autoizolarii intr-un permanent monolog schizofrenic si te duce cu gandul la o forma alienata de socializare. Alienata, alienata dar e socializare. E aproape „cool”, ce mai! Narcisismul e in continuare acolo, la fel si nevoia de afirmare, asa ca de ce nu? What the heck, cum ar spune romanul!

Va rugam sa grabiti urcarea! Ne grabim sa ratacim... Inchideti ochii, oricum nu vedeti nimic!